Ofte stillede spørgsmål

Svar: For at komme i betragtning skal du have besøgt vores katteri, så vi kender dig og kan finde katten der passer lige netop til jeres familie
Svar: Vi ønsker inderligt at killinger som vi sælger forbliver indekatte, da en Ragdoll ikke er egnet som udekat. Selvfølgelig må de gerne komme med ud i en kattesikret have under opsyn, i volier eller med på gåtur i en sele.

Svar: Når du er blevet forelsket i en bestemt race, anbefales det altid at købe en kat med stamtavle. En stamtavle er din garanti for at kattens racerenhed. Uden stamtavle kan det ikke bekræftes at katten ikke er en blandingskat, og derfor vil katten blive betragtet som en huskat. Når du køber en kat uden stamtavle skal du oftest også en tur forbi dyrlægen for at få katten neutraliseret og for at få den sidste vaccine, og det er på købers egen regning. Derfor kan det ofte ikke svare sig at købe en kat uden stamtavle i forhold til en kat med stamtavle. Din stamtavle er også din garanti for at opdrætter har taget højde for den genetiske del af arbejdet, og derfor undgår indavl, for at få sunde og raske afkom.

Ja, Ragdolls fælder. Det kan dog variere alt efter hvilke linjer katten stammer fra. Mængden de fælder vil ofte også variere alt efter årstid.
I følge FIFé’s regler må en killing ikke flytte fra sin mor før den er 14 uger. Dog kan det tage endnu længere før vores killinger er klar til at flytte hjemmefra. Da killingerne også skal igennem neutralisering vil vi også gerne have at de heler op i vante omgivelser, og så vi har styr på at helingsprocessen går som den skal. Det kan godt være forskelligt fra kuld til kuld, hvornår de er klar til at komme hjemmefra.
Hvis du er interesseret i at prøve en udstilling er det vigtigt at du fortæller os det, inden i reserverer killingen, så vi kan lede efter en kat som er fri for fejltegninger, og vigtigst af alt, at den virker til at have temperamentet, som kunne passe til en udstillingskat. Det kan dog aldrig garanteres at en kat gider udstilling, da det er en meget uvant situation for en kat. Vi kommer som regel på mange af udstillingerne rundt om i Danmark og vil hellere end gerne hjælpe jer både før, under og efter.