Varianter & farver

Ragdollen er en masket kat. Det betyder, at deres pigmenter er temperaturfølsomme, og udviklede mest, hvor det er koldt på kroppen, dvs ansigt, ører, poter, ben og hale. Disse er kendt som points.

En masket kat har altid blå øjne, himalaya genet og Ragdollen er godkendt i 20 forskellige masker og farver.

De oprindelige farver som ragdollen blev godkendt i var: Brun, Blå, Chokolade & Lilla. Og i dag er brun & blå de mest udbredte.
I 2005 blev det røde gen godkendt. Samme år blev tabby også godkendt.

Ragdollen er en af de få katte hvor den hvide plet er godkendt sammen med masken.
Der findes tre forskellige variationer:

Bicolor:  Masket kat med et omvendt “V” i panden. Bryst, mave og helst alle ben skal være hvide. Hvide pletter på ryggen kan forkomme.

Colorpoint: Masket kat uden hvid plet i ansigtet. Katten har mørke farvede ører, fødder, ben, hale og ansigt

Mitted: Fødderne for og bag skal være hvide. Hagen skal være hvid med en stribe nedover brystet og maven til kønsdelene. Hvide pletter kan forkomme.

Ragdollens standarden

Ragdollens standarden er for vores vedkommende fastsat af  FIFe, hvilket er den hovedorganisation, som vi tilhører.Standarden beskriver de racetypiske træk, som en Ragdoll bør opfylde. Det er også disse træk, som FIFe registrerede opdrættere bør følge, når der opdrættes.

Her under kan du se en tegning af ragdollkattens profil. Bemærk den flade top og “knækket” ved næsen. Nedenfor kan du se et billede, som beskriver ragdollens samlede standard i korte træk.

Læs mere på Ragdollklubbens hjemmeside her

Hvordan racen opstod

Ragdoll er en af ​​de mest unikke og elskede racer af katte, der nogensinde er opstået! Det er en race, der blev skabt med stor kærlighed og omsorg af en kvinde ved navn Ann Baker i 1960’erne i Californien.

Historien begynder med en hvid Angora-kat ved navn Josephine, som blev ramt af en bil og overlevede. Efter ulykken begyndte Josephine at få killinger med en unik og mild temperament, som Ann troede skyldtes hendes ulykke. Ann satte sig for at skabe en ny race af katte, som kombinerede Angoraens lange hår med Siameserens spidse farvning, samt den venlige og kærlige personlighed hos Josephines killinger.

Det var et stort og lidenskabeligt projekt for Ann, og hun brugte mange år på at avle og forfine racen til perfektion. Hun kæmpede også for at holde racen eksklusiv for hendes opdræt, og hun var kendt for at have meget unikke avlsmetoder. Hendes dedikation og engagement var en stor inspiration for alle, der var involveret i at skabe og sprede kendskabet til Ragdoll-racen.

I dag er Ragdoll en af ​​de mest elskede og beundrede katte racer i verden, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Deres slappe og afslappede personlighed gør dem til perfekte kæledyr og deres smukke farver og lange, silkeagtige pels gør dem til en smuk og majestætisk race.

Alt i alt er Ragdoll en race, der er skabt med stor passion og kærlighed af en kvinde, der ønskede at skabe noget unikt og smukt i verden. Og i dag er vi heldige nok til at nyde denne vidunderlige race og de kvaliteter, der gør den til noget helt specielt.