Varianter & farver

Ragdollen er en masket kat. Det betyder, at deres pigmenter er temperaturfølsomme, og udviklede mest, hvor det er koldt på kroppen, dvs ansigt, ører, poter, ben og hale. Disse er kendt som points.

En masket kat har altid blå øjne, himalaya genet og Ragdollen er godkendt i 20 forskellige masker og farver.

De oprindelige farver som ragdollen blev godkendt i var: Brun, Blå, Chokolade & Lilla. Og i dag er brun & blå de mest udbredte.
I 2005 blev det røde gen godkendt. Samme år blev tabby også godkendt.

Ragdollen er en af de få katte hvor den hvide plet er godkendt sammen med masken.
Der findes tre forskellige variationer:

Bicolor:  Masket kat med et omvendt “V” i panden. Bryst, mave og helst alle ben skal være hvide. Hvide pletter på ryggen kan forkomme.

Colorpoint: Masket kat uden hvid plet i ansigtet. Katten har mørke farvede ører, fødder, ben, hale og ansigt

Mitted: Fødderne for og bag skal være hvide. Hagen skal være hvid med en stribe nedover brystet og maven til kønsdelene. Hvide pletter kan forkomme.

Ragdollens standarden

Ragdollens standarden er for vores vedkommende fastsat af  FIFe, hvilket er den hovedorganisation, som vi tilhører.Standarden beskriver de racetypiske træk, som en Ragdoll bør opfylde. Det er også disse træk, som FIFe registrerede opdrættere bør følge, når der opdrættes.

Her under kan du se en tegning af ragdollkattens profil. Bemærk den flade top og “knækket” ved næsen. Nedenfor kan du se et billede, som beskriver ragdollens samlede standard i korte træk.

Læs mere på Ragdollklubbens hjemmeside her

DanishEnglish